matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica funkcji, pomóżcie
pawel:
granica funkcji lim dąży do 0 = sin3x/ 5x
12 paź 09:12
Lisek:
skorzystaj z reguły d'hospitala
12 paź 09:31
Jack:
sin 3x
3
sin 3x
=
*
5x
5
3x
sin xa
oraz lim
x→0
=1
xa
12 paź 11:18