LUSIA12: proszę o sprawdzenie wyniku

ierwiastek z 5*125 do 2/3*(1/5) do -2 pod kreską
ułamkową25 do -1/2
mnie wychodzi 625,a koleżance 5 do 5 całych i 1/2,a jutro test więc ratujcie
3 sty 17:28
Basia:
napisz to jakoś wyraźniej, może na kreskach ułamkowych i z nawiasami
5*1252/3*(1/5)-2
---------------------------------
25-1/2
tak to ma być ?
3 sty 21:26
Basia:
jeśli tak to mamy
5*(53)2/3*(5-1)-2 5*52*52 55
---------------------- = ------------------- = ---------- = 56
(52)-1/2 5-1 5-1
3 sty 21:31
LUSIA12: Basia dzięki za pomoc
4 sty 18:31