ile procent podwyższono
Paul: torba kosztowała 40 zł a po podwyżce 50 zł O ile procent podwyższono cenę tej torby?
11 paź 20:41
Aneta : 40 to 100 % czyli 50 to x można to zrobić z proporcji czyli x= 50*100/40=500/4= 125%
11 paź 20:49
Eta:
50 zł − 40 zł= 10 zł −−− wartość podwyżki w złotówkach
podwyżka o 25%
11 paź 23:32
jadzik: Dane są wielomiany W(x)=x−4 i M(x)=x2−2x. Wielomian W(x)*M(x) jest równy
9 lis 16:06
vv: jadzik
x−4*x2−2x
x−4−x2−2x=0
−x2−x−4=0
delta i odp
9 kwi 21:27
vv: a nie, sorry
(x−4)(x2−2x)
x3−2x2−4x2+8x
x3−6x2+8x
9 kwi 21:30