matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
-
asssssieńńka:
dany jest ciag geometryczny o wyrazie ogolnym a
n
= −5(−3)
n
. trzeci wyraz tego ciagu jest rowny
11 paź 20:38
TOmek:
a
3
=−5(−3)
3
a
3
=−5*(−27) a
3
=135
11 paź 20:40