matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wskaż liczbę
Paul:
Wskaż liczbę, której 6 % jest równe 6
11 paź 20:33
Kejt:
0,06x=6 x=...
11 paź 20:34
Paul:
torba kosztowała 40 zł a po podwyzce 50 zł. O ile procent podwyzszono cenę tej torby
11 paź 20:39
Kejt:
50−40=10
10
*100%=...
40
11 paź 20:41