zadanko z podrecznika
Jacus placus;D: wykonaj dzialanie:
| x2 − 4x | | x2−36 | |
| * |
| |
| x2−6x | | x−4 | |
11 paź 20:18
Jacus placus;D: czy ktos poradzi sobie z tym zadankiem?
11 paź 20:21
Kejt: wyłącz x przed nawias w pierwszym ułamku (licznik i mianownik osobno)
11 paź 20:22
Jacus placus;D: | x2−4x | | (x−6)*(x+6) | | x2−4 | | (x−6)*(x+6) | | x2−4x+24 | |
| * |
| = |
| * |
| = |
| |
| (x−6)x | | x−4 | | x−6 | | x−4 | | x−4 | |
TAK?
11 paź 20:27
Jacus placus;D: moze gdzies popelnilem blad ale jesli tak to badz tak mila i popraw bo nie wiem czy gdzies jest
jak cos zabaw sie w role nauczyciela
11 paź 20:29
Kejt: dlaczego w liczniku nie wyłączyłeś?
11 paź 20:31
Jacus placus;D: robilem to na takiej podstawie innego przykladu robionego na lekcji wiec nie wiem co mam zle
mozesz napisac swoj przyklad?
11 paź 20:32
Jacus placus;D: napisze ci jeszcze inny sposob i jak juz nie bedzie dobry to prosilbym cie o napsianie
11 paź 20:33
Kejt: hmm.. mogę poprawić Twój, tzn, pokazać jak powinieneś go rozwiązać:
| x(x−4) | | (x+6)(x−6) | |
| * |
| =x+6 |
| x(x−6) | | x−4 | |
11 paź 20:34
Jacus placus;D: | x(x−4) | | (x−6)(x+6) | |
| * |
| =x+6 |
| x(x−6) | | x−4 | |
11 paź 20:34
Jacus placus;D: HEHEHE to jednak dobrze hehehe
11 paź 20:35
Kejt:
11 paź 20:35
Jacus placus;D: te drugie mam dobrze zgadza sie
11 paź 20:35
Jacus placus;D: czyli to by bylo tyle tak?
11 paź 20:35
Kejt: tak
11 paź 20:35
Jacus placus;D: ijee jestes wielka dzieki
11 paź 20:36
Kejt: pff. wypraszam sobie
11 paź 20:37
Jacus placus;D: hehe ale mi chodzilo w sensie ze jestes wielka i dobra z maty hehe

a tak to nie wiem ale
sadze po oburzeniu ze nie
11 paź 20:39
Jacus placus;D: ty tak caly dzien siedzisz i pomagasz ludzia ta?
11 paź 20:39
Kejt: ano. jestem uzależniona od matmy

a co do mojej wagi.. jestem chodzącym kościotrupem.
11 paź 20:42
Jacus placus;D: uu to nie dobrze to trzeba cie nakarmic

hehe wiesz za duzo pochlaniasz macie i dlatego hehe

oks ja mykam pozdrawiam milego wieczorku i dzieki wielkie za pomoc jestem bardzo wdzieczny
<cola>
11 paź 20:46