fizyka kto pomoże?
kuba: Dwa samochody A i B jadą autostradą w przeciwnych kierunkach, a w chwili mijania kierowca
samochodu A ma wrzucić drugiemu kierowcy pakunek. W rozważanej sytuacji samochody są odległe
od siebie o odcinek s = 200 m, przy czym samochód A rusza wtedy z miejsca ze stałym
przyspieszeniem a = 6.12 m/s2, a samochód B jedzie już ze stałą prędkością v = 16.67 m/s,
której nie
zmienia w czasie jazdy. W jakiej odległości xm od początkowego położenia samochodu A nastąpi
przekazania ładunku?
11 paź 19:59