Rozwiąż rownanie
PyPek ;D: 9x−4x+(4+x)=2(x−1)
11 paź 19:58
Kejt: w czym problem?
11 paź 19:59
PyPek ;D: yy chce poprostu sprawdzic czy wychodzi mi dobry wynik ;> =114
11 paź 20:13
Kejt: | | 1 | |
hmm.. mi wychodzi inaczej. x=−1 |
| dobrze przepisałeś? |
| | 2 | |
11 paź 20:15
PyPek ;D: 
a mozesz podac przebieg calego rownania
11 paź 20:18
PyPek ;D: a wgl co zrobic z tym 1 nawiasem, przepisac normalnie[...] +4+x=...
11 paź 20:19
Kejt:
9x−4x+4+x=2x−2
6x+4=2x−2
6x+6=2x
6=−4x
11 paź 20:20
PyPek ;D: hah, ok zal bo ja sie machlem troche, tez tak robilem ale na koncu przepisalem tylko 1 i nie
pomnozylem



ale dzieki
11 paź 20:26