pomocy ;)
asssssieńńka: dany jest wielomian W(x)=x3− x2. wartość tego wielomianu w punkcie √2 +1 jest rowna
11 paź 19:52
Kejt: x3−x2=x2(x−1)=(√2+1)2(√2+1−1)=...
dokończ.
11 paź 19:53
Arni: moglabys wytlumaczyc jak na to wpadlas?
11 paź 19:58
Kejt: wyłączyłam po prostu x
2 przed nawias, żeby mniej liczenia było
11 paź 19:59
asssssieńńka: jesteś świetna

mam poprostu stos zadan na jutro i nie mam czasu zagladac do ksiazek jak to
zrobic to co wiem to pisze a to co nie prosze was o pomoc
11 paź 20:00
Arni: no to zauwazulem ... aaa fakt , podstawilas pod x √2 +1. a moglabys to dokonczyc?
11 paź 20:00
Arni: Asia jaki bulwers xD
11 paź 20:01
Kejt: dobra, dobra, bez wazeliny

w czymś jeszcze pomóc? ;>
11 paź 20:02
asssssieńńka: ale jak to dokonczyc

odpowiedzi sa takie a −3
√2−8 b
√2 − 6 C 3
√2+4 D 3
√2− 10
11 paź 20:03
Kejt: licz

wychodzi dobrze.
11 paź 20:04
asssssieńńka: wartosc wyrazeniowa √(2−√7)2 − √(3+√7)2 jest rowna
11 paź 20:07
Kejt: 2−√7−(3+√7)=...
11 paź 20:08
asssssieńńka: jak juz zaczynasz to koncz
11 paź 20:10
Kejt: nie, Ty masz dokończyć. to Twoja praca domowa nie moja.
11 paź 20:11
Arni: do pierwszego (2+2√2+1)(√2) =2√2 +2√2 *√2 + √2 = 2√2 +4 + √2= 3√2+4
11 paź 20:11
asssssieńńka: wow

dzieki
11 paź 20:14