proszę o rozwiązanie
kala: wykaż że (x+y)2−(−x−y)2=0
11 paź 17:03
***: a co ci sie karolinko zadania nie chce zrobic

hehe
11 paź 17:56
kala: a no nie chce, ale pomóc byś mogła Kasiu
11 paź 17:57
***: sama nie wiem co z tym zrobic
11 paź 17:59
kala: ajć ja myśle nad tym i myśle i nic mi nie przychodzi do głowy.
11 paź 18:01
Kejt: minus przed nawiasem −> zamień znaki na przeciwne ;>
11 paź 18:02
kala: I tak nie wyjdzie zero
11 paź 18:03
sa: x2+2xy+y2 −(x2+2xy +y2) =0
x2+2xy+y2 −x2 −2xy −y2=0
L=P
11 paź 18:04
kala: dzięki sa
11 paź 18:05