matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
!!
Iga:
w ciagu geometrycznym b
8
=2
√
2
zaś iloraz jest równy
6
√
2
. wyznacz b
1
11 paź 16:38
sa:
b
8
=b
1
*q
7
11 paź 16:41
Iga:
a dalej jak
11 paź 16:56
sa:
2
√
2
=b
1
*q
7
i za q podstawiasz i liczysz b1
11 paź 17:01