matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz wartość wyrażenia
Kala:
x
2
− y
2
wiedząc że x=
√
3
+1 i y =
√
3
11 paź 16:27
sa:
(x+y)(x−y) = (
√
3
+1 +
√
3
)(
√
3
+1−
√
3
) etc
11 paź 16:35
M4ciek:
Albo : (
√
3
+1)
2
− (
√
3
)
2
= 3+2
√
3
+1−3 = 2
√
3
+1
11 paź 16:53