matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomożesz mi? Zadania od siebie daję tylko w tym poście.
antymatematyczka.:
Wyznacz dziedzinę i miejsca zerowe funkcji f.
2x
a) f(x) =
6x−4
11 paź 16:25
M4ciek:
Df: Miejsce zerowe: 6x−4≠0 2x=0 6x≠4 x=0
2
x≠
3
2
x∊R\{
}
3
11 paź 16:33
antymatematyczka.:
dzięki bardzo!
11 paź 16:36