matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz sumę
Weronika:
n
0
n
1
n
2
n
n
−
+
− ... + (−1)
n
11 paź 14:45
sushi_ gg6397228:
https://matematykaszkolna.pl/forum/59525.html
patrz druga czesc a=1, b=−1
11 paź 14:46
Weronika:
a skad Ci się wzięło a=1 a b=−1 ?
11 paź 15:10
sushi_ gg6397228:
tak trzeba podstawic aby wzór wyszedl
po prawej stronie TAKIE TRIKI WERONIKI
11 paź 17:51