zadania testowe
terminex:

Zad 1. Oblicz
| 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
| + |
| + |
| +...+ |
| |
| 1+√2 | | √2+√3 | | √3+√4 | | √50+√51 | |
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
B) rozwiąż równanie: |
| + |
| + |
| +...+ |
| =10 |
| | 1+√2 | | √2+√3 | | √3+√4 | | √x+√x+1 | |
Zad 2.
Adam i Janek jadą na rowerach po zamkniętym torze. Adam, który jedzie z prędkością o 8% większą
od prędkości Janka, przejechał jedno okrążenie w czasie o 10 sekund krótszym. Oblicz czas, w
jakim każdy z rowerzystów pokonał jedno okrążenie
Zad 3. Oblicz pole zakreskowanej figury przyjmując r=10
11 paź 14:21
sushi_ gg6397228:
1
zamien w mianowniku miejscami
domnoz na sprzezenie w mianowniku
√n−
√n−1
wszedzie bedzie "1" w mianowniku, a gora zacznie sie rudukowac i zostana dwie liczby
1B). zrob to samo
11 paź 14:29
sushi_ gg6397228:
zalozenia: s,v,t >0
t− czas w sekundach
s=v*t
s=1,08v*(t−10)
uklad rownan, ===> vt= 1.08v*(t−10) t=...
11 paź 14:37
terminex: dobra dzięki
11 paź 14:39
sushi_ gg6397228:
3. brakuje danych co do promieni obu okregów, kątów O1bO2 i O1O2a,
dlugosci odcinka O2a
11 paź 14:39