matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
uprosc wyrazenie
asia:
jeszcze jedno
3
3
(
+
√
a−1
) : (
+1)
√
1+a
√
a
2
−1
11 paź 11:35
AS:
Spróbuj podstawienia:
√
1 + a
= m ,
√
a − 1
= n ,
√
a
2
− 1
= m*n
11 paź 11:38