matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz zadania
roberto123:
[5−3x(
2
5
)∧0]∧−2= √2x4
1
3
x8−
1
3
= 27−
5
3
+(
1
16
)
1
4
= 2−∧4+(
4
3
)∧−2+(
2
5
)∧−3=
11 paź 02:38
marika:
√2x4
1
3
x8∧−
1
3
= 2
1
2
x4
1
3
x(
1
8
)∧
1
3
=2
1
2
x(
1
2
)∧
1
3
=2
1
2
x2∧−
1
3
=2
1
2
+(
2
3
)=2
3
6
−
2
6
=2
1
6
=
6
√
2
11 paź 18:46