matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
log
ilak:
f(x) log
1
/2 x −2 a)oblicz wartosc dla argumentu = 0.25 f(x)= log
1
/2 1/4 −2 f(x) =2−2= 0 −−−dobrze to? b) Kiedy funkcja przyjmuje wartosci ujemne? wiec ja zapisałem to tak : log
1
/2 x−2 <0 log
1
/2x<2 x>1/4 −−− dobrze to?
11 paź 01:33