matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wartosc Funkcji
marta :
najmniejsz wartoscia f.kwadratowej f(x)=(x−3)
2
+2 jest.. ?
10 paź 22:36
Godzio:
w wierzchołku czyli najmniejsza wartość q = 2 (odczytujesz z postaci kanonicznej: f(x) = a(x − p)
2
+ q )
10 paź 22:40