matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dg
pomóżcie :):
oblicz współczynniki b i c trójmianu y=x
2
+ bx + c wiedząc, że zbiorem rozwiązań nierówności x
2
+bx +c < 0 jest przedział (−2; 5)
10 paź 22:02
asv:
−2+5=−b/1 (−2)*5=c/1 Wzory Viete'a, też zawsze o nich zapoinam
10 paź 23:07