z.1
x = 1
x − 3 y − 4 = 0
−−−−−−−−−−−−−
1 − 3 y = 4
− 3 y = 3
y = − 1
A = ( 1 ; − 1)
==========
x = 1
5 x − 3 y + 4 = 0
−−−−−−−−−−−
5 − 3 y = − 4
− 3 y = − 9
y = 3
B = ( 1; 3)
========
x − 3 y − 4 = 0
5 x − 3 y + 4 = 0
−−−−−−−−−−−−−−−
4 x + 8 = 0
x = − 2
3 y = x − 4 = − 2 − 4 = − 6
y = − 2
C = ( − 2 ; − 2)
==============
( x − a)2 + ( y − b)2 = r2
więc
( 1 − a)2 + ( − 1 − b)2 = r2
( 1 − a)2 + ( 3 − b)2 = r2
(− 2 − a)2 + ( − 2 − b)2 = r2
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
1) 1 − 2 a + a2 + 1 + 2 b + b2 = r2
2) 1 − 2a + a2 + 9 − 6 b + b2 = r2
3) 4 + 4 a + a2 + 4 + 4 b + b2 = r2
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
1) − 2)
− 8 + 8 b = 0 ⇒ b = 1
==========
2) − 3)
− 3 − 6 a + 5 − 10 b = 0
2 − 6 a = 10
− 6 a = 8
| − 4 | ||
a = | ||
| 3 |
| −4 | 16 | |||
r2 = 1` − 2* | + | + 1 + 2*1 + 1 | ||
| 3 | 9 |
| 8 | 16 | |||
r2 = 5 + | + | |||
| 3 | 9 |
| 45 | 24 | 16 | 85 | |||||
r2 = | + | + | = | |||||
| 9 | 9 | 9 | 9 |
| 4 | 85 | |||
( x + | )2 + ( y − 1)2 = | |||
| 3 | 9 |
dla Janka