matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
!!
Xiaton:
Proszę tylko o wzór jak to zrobić: Oblicz a
1
wiedząc, że r=5, a S
10
=95
10 paź 19:00
Eta:
a
1
+a
10
S
10
=
*10=(2a
1
+9r)*5
2
podstaw dane i po ptokach: odp: a
1
= −13
10 paź 19:05
Xiaton:
dzieki
10 paź 19:07