matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie 4stopnia
Kld:
rozwiąż: 25x
4
−10x
2
+1=0
10 paź 18:29
Kejt:
podstaw: t=x
2
10 paź 18:31
Kld:
ok dzięx
dam rade dalej
10 paź 18:35
AS:
Zauważ,że 25*x
4
− 10*x
2
+ 1 = (5*x
2
− 1)
2
10 paź 18:45