matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
znajdź współrzędne punktów
Weronika:
znajdź współrzędne punktów przecięcia wykresów funkcji f(x)= logx i g(x)=log
x
10
10 paź 16:37
M:
19 kwi 12:02
Miś Uszaty:
x>0 oraz x≠1 logx=log
x
10
1
log
10
x=
logx
logx=t t∊R
1
t=
t
1
t−
=0
t
t
2
−1=0 (t−1)(t+1)=0 t=1 oraz t=−1
1
logx=−1 x=
10
logx=1 x=10 A=(U{1}[10},−1) B=(10,1)
20 kwi 23:40