f. wykladnicza rownania
ela: WITAM MAM PROBLEM TAKIM RÓWNANIEM,
robie metoda podstawienia t ale chyba cos zle przeksztalcam bo wynik wychodzi mi zly. czy ktos
znajdzie chwilke zeby mi wytlumaczyc/
10 paź 14:55
ela: | 1 | |
| = 1− 2 −1* 12x   |
| 2x−2 | |
10 paź 15:00
ela: i wtedy za 2x podstawiam t czy dobrze ?
10 paź 15:01
Tomek: Dobrze, wyszło mi że x=2 lub x=0. Tak jest w odpowiedzi?
10 paź 15:21
ela: tak jest.. kurcze cos zle robie
10 paź 16:06
ela: wreszcie znalazłam błąd. dzieki
10 paź 16:12