pqow: W kolekcji znaczkow Darka jest 80% znaczkow polskich. Znaczki nieosteplowane stanowia 75%
wszystkich znaczkow, a znaczki polskie lub nieosteplowane to 90%. Jakie jest
prawdopodobienstwo tego, ze losowo wybrany znaczek jest polski i nieosteplowany
to jest tylko 1 podpunkt owego zadania dodam, ze w kazdym z podpunktow wynik mi wychodzi
albo o 0.5 za malo albo o 0.5 za duzo...
2 sty 22:56
pqow: dla pomocy dodam, ze w odpowiedzi pisze iz prawdopodobienstwo=0.65
2 sty 23:07
pqow: No co jest nikt nie da rady tego zrobic?

Z tego co wiem zadanko jest proste tylko moja wiedza o prawdopodobienstwach jest nikla
3 sty 00:02
pqow: Nie wazne zrobione
3 sty 00:06
Eta:
0,75*0,8 + 0,25 *0,2 = 0,6 +0,05= 0,65
tak miało byc!
3 sty 00:36