Funkcja wykładnicza!
Question: Liczbę x przedstaw w postaci a
w, gdzie a jest liczbą naturalną, natomiast w jest liczbą
wymierną.
i
10 paź 13:44
Question: Help
10 paź 14:22
Question: Pomoże ktoś? Proszę
10 paź 15:56
ania: spróbuj to pozamieniać wszystko na dwa do potęgi i 3 do potęgi a to pod pierwiastkiem na dole
zamien ze to jest 216 do 1/5

i potem dół zamień też na 2 i 3 mam nadzieję że wiesz jak to
zrobić
10 paź 16:06
Question: wychodzi...
tak?
10 paź 16:23
ania: si

tak mi się wydaję pryznajmniej
10 paź 16:29
Kinia: 665 O.o powinno wyjść 6175
10 paź 16:35
Question: To w czym błąd?
10 paź 16:50
Ломоно́сов: | 64 | |
| = 64 − 35 = 6205 −35 = 6175 |
| 635 | |
10 paź 16:57
Question: Aaaa....
jeszcze ten ostatni, tutaj to kompletnie nie wiem jak...
10 paź 17:12
Question: Pomóżcie jeszcze z tym

Nie wiem jak mam te pierwiastki zamienić i 81...
10 paź 17:46
Ломоно́сов:
81
−34 = (3
4)
−34 = 3
−3
√12 = 12
12 = (4 * 3)
12 = 2 * 3
12
3√78 = 78
13 = (9 * 8)
13 = (3
2 * 2
3)
13 = 2 * 3
23
Teraz spróbuj samemu
10 paź 17:55
Question:
| 3 | | 5 | | 9 | | 10 | | 1 | | 19 | |
| − |
| = |
| − |
| = − |
| , a powinno być |
| w rozwiązaniu... |
| 2 | | 3 | | 6 | | 6 | | 6 | | 6 | |
jakby był + to by było ok, ale gdzie tu błąd xD?
10 paź 18:18
Question: Kochaniii...

10 paź 18:31
Ломоно́сов: 1. Ja zrobiłem błąd, nie dopisałem jednego składnika w liczniku
| | 5 | | 2 | |
2. Nie wiem, skąd wzięło się Tobie |
| , w mianowniku wykładnikiem jest |
| |
| | 3 | | 3 | |
3. Nie jestem dobry z algebry, ale nie wydaje mi się żeby można było mnożyć od tak
2 * 3
12 ≠ 6
12
10 paź 18:36
Ломоно́сов: | 2* 312 * 3−3 | |
| − dwójki się skracają mamy: |
| 2 * 323 | |
1 * 3
−52 : 3
23 = 3
0 * 3
−(15/6) :3
4/6 = 3
−(19/6)
10 paź 18:49
Question: Ach... to dalej już nie wiem jak wyliczyć

Z 2 * 3
23
11 +
23 =
53 xD
10 paź 18:50
Question: Aha xDDD dzięęęki wielce
10 paź 18:50