Łukasz obliczyć pochodną funkcji: ludzie kto mi pomoże w końcu z tą pochodną
y=sinex
2 sty 22:18
Basia:
pochodna sinusa - cosinus
pochodna ex - ex
a to jest funkcja złożona
czyli
y' = ex * cos(ex)
2 sty 22:23
Eta:
I co tu trudnego!
(ex)'= ex (sinu)'= cosu
więc y'= (cosex) *ex= ex *cos ex
2 sty 22:25
Eta: Taki alarmmmm ! a to takie proste!
Musisz sie nauczyc podstawowych wzorów! naprawdę !
2 sty 22:27
Łukasz obliczyć pochodną funkcji:
2 sty 22:29
Łukasz obliczyć pochodną funkcji: też tak zrobiłem, ale nie miałem pewności czy nie trzeba zastosować podobnie jak w
y=5ex
2 sty 22:31