matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciagi liczbowe .obliczyc a_3, a_6, a_k+_1, wiedzac ze
xyz:
Obliczyc a
3
, a
6
, a
k
+
1
wiedzac, ze : a
1
=1 a
n
: a
2
=1 a
n
+
2
= a
n
+ a
n
+
1
(ciag Fibonacciego)
10 paź 13:08