Wyznacz
Heciek: suma cyfriczby dwucyfrowej jest rowna 9. Jesli pomnozymy te liczbe przez liczbe o
przestawionych cyfrach, to otrzymamy 2268. Wyznacz te liczbe dwucyfrowa
10 paź 13:02
Kejt:
10x+y <− nasza liczba dwucyfrowa
x+y=9
(10x+y)(10y+x)=2268
działaj.
10 paź 13:05
Szczepan: a nie prosciej wypisac na kartce wszystkie mozliwosci x+y=9 i potem mnozyc je yx ?
mi juz wyszlo ze 36 lub 63
10 paź 13:08
Szczepan: 36*63=2268
10 paź 13:08
lewiscapaldi: Speed Stars is a minimalistic sprinting simulator where the goal is simple: run as fast as you
can.
https://speed-stars.co
7 lip 11:10
Edward: Kart Bros is a fun and colorful racing game where you race on a lot of
winding tracks and test your driving skills at high speeds.
https://kart-bros.io
11 gru 09:29