zadanie
jacek: Rozłoz wielomian na czynniki:
a) 5x5+2x4+10x3+4x2
b)−4x4+5x3+12x−15
10 paź 12:44
M4ciek:
a) 5x5+2x4+10x3+4x2
5x5+10x3+2x4+4x2
5x3(x2+2)+2x2(x2+2)
(5x3+2x2)(x2+2)
x2(5x+2)(x2+2)
10 paź 13:09
Kejt:
a) 5x5+2x4+10x3+4x2=x2(5x3+2x2+10x+4)=x2(x2(5x+2)+2(5x+2)=x2(x2+2)(5x+2)
10 paź 13:10
M4ciek: b) jest podobny tylko poprzesuwaj wyrazy
10 paź 13:11
Kejt: znowu Ty..
10 paź 13:12
M4ciek: 
no co nudze sie
10 paź 13:14
jacek: ale tam musze jeszcze wyznaczyc x1 i x2
10 paź 13:14
10 paź 13:15
Kejt: to przyrównujesz do zera. kolejno x
2; x
2+2; 5x+2
mi też się nudzi.. będziemy się musieli jakoś podzielić
10 paź 13:16
M4ciek: Ja czekam az mi ktos zrobi to moje

albo podpowie
10 paź 13:16
jacek: a jakie jest twoje zadanie?
10 paź 13:17
Kejt: w sumie.. powinnam sobie funkcje dokładnie powtórzyć.. ale liniowe
10 paź 13:18
jacek: hmm funkcje liniowe to chyba nie az taka trudna rzecz
10 paź 13:19
Kejt: banalna, ale ja dostaję indywidualne sprawdziany
10 paź 13:20
jacek: aha taka dobra jestes w te klocki z mata

? hmm ja ciezko
10 paź 13:22
M4ciek: No podalem z logarytmow

No tez musze sobie przypomniec , ale moze innym razem
10 paź 13:22
M4ciek: Kejt to nasz drugi Godziu
10 paź 13:22
Kejt: czy ja wiem, czy taka dobra.. po prostu moja babka od matmy uparła się, że mi 6 nie postawi
10 paź 13:22
jacek: no hyh

wiesz a to juz na etapie liceum
10 paź 13:23
jacek: a to moze podaj ten przyklad z logarytmow zob
10 paź 13:24
Kejt: mhm. 2 liceum.. ;>
10 paź 13:24
jacek: ooo to fajnie jak na liceum 6 to maturka bedzie rozszerzona co
10 paź 13:25
Kejt: no ba

chciałam fizykę rozszerzoną jeszcze.. ale czarno to widzę
10 paź 13:27
jacek: nio jak sie umie matme to fize tez bo w sumie to dwa podobne przedmiotki
10 paź 13:28
Kejt: w fizyce jest znacznie więcej wzorów i twierdzeń.. a moja nauczycielka nie kwapi się zbytnio
żeby mi coś wytłumaczyć..
10 paź 13:29
M4ciek: Jacek poszukaj sobie , jest kilka linijek nizej
10 paź 13:31
jacek: nio jest wiecej definici masz racje hmm to wez korki
10 paź 13:33
Kejt: wystarczy mi ponad 40h tygodniowo w szkole.. jakoś dam radę.
10 paź 13:35
jacek: ile

?hehehe ja mam srednio 28 h

a ty 40 to co ty robisz
10 paź 13:37
Kejt: jestem w liceum plastycznym..
10 paź 13:38
jacek: ahaa to pewnie artystka z ciebie jest
10 paź 13:40
M4ciek: I w 2 klasie ,a nie w 3
10 paź 13:40