matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ulamki
Dacio:
Liczba
1
5
−
2
√
5
jest rowna...?
10 paź 12:39
M4ciek:
Jesli to wyglada tak, to:
1
2
1
2
√
5
1−2
√
5
−
=
−
=
5
√
5
5
5
5
2
√
5
2
√
5
*
=
√
5
√
5
5
10 paź 12:47