pqow: Mam podane P(A')= 0.5 P(B')=0.4 P(A u B)= 0.7 Musze podac P(A' n
B')
2 sty 21:59
zyga: P(A)=1-P(A')=0,5
P(B)=0,6
0,7=0,5 + 0,6 - P(A n B)
P(A n B)= 0,4
czyli P(A' n B')=0,6 ?
2 sty 22:09
Basia:
A'nB' = (AuB)'
P(A'nB')=P([AuB]')=1-P(AuB)=0,3
tylko po co to podano P(A') i P(B') ?
2 sty 22:10
pqow: Basia thnx zyga zle :F
2 sty 22:11
Eta:
Wróciłam z herbatki!
Wiec licze na wszystkie sposoby i też wychodzi,że
P(A' n B')= 0,3
Brałam nawet tak
że P(A U B) = P(A) + P(B) - P(A n B)
czyli P(A n B)= 0,4
i co nam to daje P(A' U B') = 0,6
teraz P( A') + P(B') - P(A' n B')= 0,6
czyli P(A'n B') = 0,5 +0,4 - 0,6= 0,3
i tak i tak wychodzi 0,3
wiec nie wiem! a jaki ma byc wynik?
2 sty 22:51