Rozwiaz Rownanie
Patrycja Pomocy.........: K− KWADRAT
| X+2 | | X+3 | | 2 | |
| = |
| + |
|
|
| X−2 | | X−3 | | XK − 5X+6 | |
9 paź 20:55
Patrycja Pomocy.........: nie wiem jak mam to rozwiazac pomocy
9 paź 20:57
Patrycja Pomocy.........:
9 paź 21:00
Godzio:
x ≠ 2 i x ≠ 3
| x + 2 | | x+3 | | 2 | |
| = |
| + |
| |
| x − 2 | | x − 3 | | x2 − 5x + 6 | |
| x + 2 | | x+3 | | 2 | |
| = |
| + |
| /*(x − 3)(x − 2) |
| x − 2 | | x − 3 | | (x − 3)(x − 2) | |
(x + 2)(x − 3) = (x + 3)(x − 2) + 2
x
2 − x − 6 = x
2 + x − 6 + 2
2x = −2
x = − 1
9 paź 21:04
Patrycja Pomocy.........: dzieki
9 paź 21:05
Patrycja Pomocy.........: co sie slalo z xk − 5x+6 jezeli ponizej nie ma 5x
9 paź 21:18
Godzio:
x2 − 5x + 6 = (x − 3)(x − 2) −− postać iloczynowa
9 paź 21:19