matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozłóż wielomian na czynniki liniowe
gabi:
prosze o pomoc
x3−9x2+26x−24
9 paź 19:48
Eta:
W(2)= 8 −36 +52 −24= 0 podziel W(x) przez : ( x −2) otrzymasz: ( x−2)(x
2
−7x +12)=0 teraz Δ=...... odp: W(x)= ( x−2)( x−3)(x−4)
9 paź 19:56