re
ptasie:): pomocy

zapiszw postaci jednej potegi
2. 2*
12*
18*(0,25)
3
______________________ ← to jest kreska ulamkowa
128
−1
9 paź 18:31
Aldo777: a) 34*33*3(−2)/3−1 *36=
9 paź 18:34
Aldo777: sorki, przypadkiem sie wysłało niedokończone
9 paź 18:35
Aldo777: muszę lecię, ale w każdym razie w a) wynik jest 1
9 paź 18:36
Aldo777: */wcześniej było lecieć tzn spadać,
9 paź 18:36
think: 1.
| 81*27*3−2 | | 34*33*3−2 | |
| = |
| = ... |
| | 3−1*36 | |
skorzystać z tego, że:
a
b*a
c = a
b+c
9 paź 18:42
think: ad2
| | 21*2−1*2−3*2−6 | |
| = |
| = ... |
| 128−1 | | 2−7 | |
skorzystaj z tych samych wzorów co w a
9 paź 18:44