matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosze o pomoc:)
Marcinek:
Udowodnij że liczba 10
9
+1 jest podzielna przez 19.
9 paź 17:19
M:
21 kwi 06:26
:
(10
9
+1) mod 19=(10*5
4
+1) mod 19=(10*6
2
+1) mod 19=(10*(−2)+1) mod 19=0
22 kwi 07:36