zadanie
kropka: Bardzo proszę o pomoc Znajdź największą i najmniejszą wartość funkcji f(x)=−2x2−3x+4
9 paź 17:05
think: kropka a nie ma tak jakiegoś przedziału na którym mamy znaleźć tą największą i najmniejszą
wartość funkcji

Bo tak to największą jest współrzędna q ze wzoru na wierzchołek paraboli a
najmniejsza to −
∞
9 paź 17:43
kropka: no właśnie nie ma
9 paź 17:50
9 paź 17:51
think: no to jak pisałam
W = (p,q) ← współrzędne wierzchołka paraboli
ymax = q
ymin = −∞
9 paź 17:55
kropka: ok
9 paź 17:58