matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz na ile sposobów można wybrac 3 karty...
alie:
Na ile sposobów można wybrać 3 karty spośród 24 kart?
9 paź 14:58
Seny:
Allie: Wzory są na stronie
1015
7 lis 20:37
ese:
24
3
24!
24!
22*23*24
=
=
=
=2024
(24−3)!*3!
21!*6
6
7 lis 21:55