lehu: log(x+3)-log0,4=2log(x-2)
2 sty 20:38
Eta:
Dziedzina równania!
x+3 >0 i x-2>0 czyli x> -3 i x > 2 więc D; x>2
z własności loga - logb = log(a*b) c*loga= log ac
czyli log[(x+3)*0,4] = log(x -2)2
wnioskując z tego że f. log jest róznowartościowa mamy
(x+3)*0,4 = (x-2)2 a tu już policz sam /proste równ kwadratowe
w odp pamietaj o dziedzinie
czyli podajemy te x jako rozw. ,które sa >2
2 sty 20:46
lehu: Dzięki Eta! : )
2 sty 21:22
Eta:
Lehu teraz zauważyłam bład Własnie w tej chwili!

Tam jest log a - log b =log(a/b) soryyy

zwykła nieuwaga!
Popraw to!
2 sty 21:24
lehu: widzę ; )
2 sty 21:36
Eta: Sorry!

gapiostwo z mojej strony!
2 sty 21:37