matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Piotrek:
oblicz a
4
+ b
4
, wiedząc że : a) ab=1 oraz a
2
+ b
2
=3 b) a
2
+ b
2
=9 oraz a +b =1
8 paź 23:11
Jack:
a) a
4
+b
4
=(a
2
+b
2
)
2
− .... b) pewnie jakoś podobnie.
8 paź 23:26
Piotrek:
nie umiem sobie poradzić z tym zadaniem, prosze o pomoc
9 paź 14:23