matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Matylda:
a tu czy dobrze myślę? 5 do potęgi 13 \ [5
do potęgi 18 * 1/5
8
] = 1\5 do potęgi 13
2 sty 20:22
Eta:
Trudno rozczytac Twój zapis!
czy tak 5
13
--------------------- 5
18
* (1/5)
8
1 1 jeżeli tak to ------------- = ----------= 5
3
= 125 5
5
* 5
-8
5
-3
2 sty 21:50