pomoc
Misia: 1) Dane sa wielomiany W(x) = −8x+4 , P(x) = x² + 2x − 1 i Q(x) = 5x³ −x+4 Wielomian 1/4 W (x) P
(x) −Q(x)) mozna zapisac w postaci:
A. 10x4 +7x3 +5x2 −13x−5
B. 10x4 −7x −5x2 +13x −5
C. 10x4 − 7x3 +5x2 −13x +5
D. 10x4 +7x3 − 5x2 +13x −5
2) wielomian W(x) = x² −5x⁴ po rozlozeniu na czynniki moze miec postac?
3)Dane sa wielomiany W(x) = 3x⁵−2x+2 , V(x)= 2x²+3x−3. Stopien wielomianu W(x) * V(x) jest
rowny.
A) 10 B) 6 C)7 D)3
| 3 | | 3 | |
4)wyrazenie |
| − |
| jest rowne? |
| x−1 | | x | |
5) Które z wyrazen jest rowne sumie
ax+
by ?
prosilabym o pomoc a nie dawanie komentarzy typu czy moglabym cos sama zrobic gdybym umiala
zorbic nie prosilabym o to kogos innego

!
8 paź 19:40
Kejt: przepisz to działanie na wielomianach z zadania pierwszego..bo się rozczytać zbytnio nie mogę
8 paź 19:42
Misia: Dane sa wielomiany W(x) = −8x+4 , P(x) = x² + 2x − 1 i Q(x) = 5x³ −x+4 Wielomian 14 W (x)
P (x) −Q(x)) mozna zapisac w postaci:
A. 10x4 +7x3 +5x2 −13x−5
B. 10x4 −7x −5x2 +13x −5
C. 10x4 − 7x3 +5x2 −13x +5
D. 10x4 +7x3 − 5x2 +13x −5
8 paź 19:45
Kejt: ech.. no i co to da powiedz? to wygląda praktycznie tak samo.. tam ma być
| 1 | |
|
| *W(x)*(P(x)−Q(x)) czy jak? |
| 4 | |
8 paź 19:47
Misia: w testach jest 14 W(x)*(P(x)−Q(x)) czy jak?
po 14 nie ma *
8 paź 19:54
Kejt: to na to samo wychodzi
1 | |
| *(−8x+4)*(x2 + 2x − 1−(5x3 −x+4))= |
4 | |
tu jest tylko dużo liczenia, w tym cała trudność. Wylicz to i podaj wynik.. to sprawdzę.
8 paź 19:57