wartosc wyrazenia
Misia: Wartosc wyrazenia {x3+4x}{x2} dla x= √2 wynosi:
A) 1+2 √3 B) 3 √2 C)3√8+4 D) 5 √2
8 paź 19:28
TrolleY: mogłabyś spróbować chociaż sama zrobić?
8 paź 19:30
Misia: po to tutaj pisze zeby ktos mi to pomogl rozwiazac a nie mowil mi co mam sama zrobic czy tez
nie

jakbym umiala sama to zrobic to bym dawno to zrobila czyz nie uwazasZ
8 paź 19:35
Misia: nie chcesz pomoc to po co sie udzielasz?
8 paź 19:35
TrolleY: Bo widzisz. To forum ma służyć nie tylko rozwiązaniu zadań ale też pomocy w zrozumieniu ich. Ty
nawet nie próbujesz zrobić zadania i od razu wrzucasz na forum mimo że takie podstawianie
jest... no banalne...
8 paź 19:37
Misia: ok jesli nie chcesz nie pomagaj dziekuje zrobie je sama ...ale do tego sluzy forum zeby pomoc
zrobic albo zrobic a potem wytlumaczyc jak ale ok dzieki
8 paź 19:43
Zocha: Misia a czego w tym zadaniu nie rozumisz
8 paź 19:46
Kejt: "dziekuje zrobie je sama" więc jednak potrafisz? ;>
8 paź 19:49
Misia: nie rozumiem tego zadania a wy zamiast pomoc tlumaczyc robicie pogaduszki... nie nie portafie
ale jak widze wasza postawe do tego forum to jestem przerazona

przeciez gdybym umiala i
wiedziala jak zrobic zrobilabym je dawno..nie sadzisz nie prosilabym nikogo skoro umialabym
dac rade od tego raczej te forum jest zeby pomagac a jelsi nie chcecie pomagac to poprostu nie
piszcie nie typowych komentarzy..
8 paź 19:56
Zocha: Spokojnie

chciałam sie tylko zorientowac, czego dokładnie nie rozumiesz... więc... w takich
typu zadaniach, gdy masz podane wyrażenie np x
3+4x dla x=
√2 poprostu podstawiasz do tego
wyrażenia
√2. zatem otrzymujesz wtedy
√23+4
√2. Rozumiesz o czym mówię
8 paź 20:04
Misia: no tak rozumiem

teraz juz rozumiem i wlasnie o takie tlumaczenie mi chodzi dziekuje
8 paź 20:06
Misia: czyli odpowiedz bedzie D tak? czy zle?
8 paź 20:06
Wypowiedziany RW16l: no to trochę dziwne, że prosisz o pomoc (nie ważnie o jakie zadanie) a wszyscy Ci odmawiają
pomocy... i JA ICH POPIERAM

czego nie można skumać... chociaż dobra, MASZ:
tam gdzie masz x w wyrażeniu tym co podałaś... a propo − zapomniałaś dodać U na początku czy
chcesz nam utrudnić zadanie?... podstawiasz pod x znaną liczbę... WIELKA FILOZOFIA
kontynuując i JA ICH POPIERAM, bo jednak żeby pisać na forum trzeba być zdesperowanym, naprawdę
umierać że się nie wie jak, a nie ot tak, gdzie nawet w zadaniu masz jak zrobić...
8 paź 20:07
Zocha: źle. policz jeszcze raz.
8 paź 20:09
Zocha: √23+4
√2=
8 paź 20:12