matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dziedzina funkcji f(x)
Misia:
x
2
−4
Dziedzina funkcji f(x) =
jest zbior:
x(x
2
+1)
A) R {−1,0,1} B) R\{0} C)R\{−2,0,2} D) R\{−1,0}
8 paź 19:20
TrolleY:
zauważ że jedynym pierwiastkiem równania x(x
2
+1) = 0 jest x=0 x
2
+ 1 = 0 x
2
= −1 sprzeczność
8 paź 19:22