układ równań i jego interpretacja
Pani matematyczka ssie -.-: rozwiąż układ równań i podaj jego interpretację geometryczną.
1) y=x+2
y=x2
2) y=−x−2
y=−x2
jeśli moge prosić krok po kroku jak to zrobic bo nie wychodzi mi to co z tyłu książki −.−
z gory dziekuje
8 paź 16:06
dooominisia:

1)musisz porównać równania czyli x+2=x
2
i otrzymujesz: x
2−x−2=0 liczysz deltę, miejsca zerowe
2) −x−2=−x
2 otrzymujesz : x
2−x−2=0 i też liczysz deltę i miejsca zerowe
8 paź 16:54
dooominisia:

Rysunej ad 1←
8 paź 16:58
dooominisia:

rys ad 2
8 paź 17:04
Pani matematyczka ssie -.-: bardzo dziekuje

chyba rozumiem ocb
9 paź 13:35
LOL: { (x−2)2 +(y+4)2=16
y=x−2
21 maj 00:45