matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
need:):
Naszkicuj wykres, podaj miejsce zerowe, monotoniczność, zbiór x należących do zbioru R dla których funkcja przyjmuje wartości nieujemne. a) y=(3−x)
2
+4 b) y=x
2
−3 c) y=(x−2)
2
d) y= −(x−1)
2
−4
8 paź 14:59
Jack:
wszystko jest tu:
https://matematykaszkolna.pl/strona/i7.html
8 paź 18:45