matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Naszkicuj wykres funkcji i podaj zbiór wartosci...
karola:
f(x)= −2|x−3|
8 paź 13:58
think:
1) narysuj sobie y = 2x − 6 2) odbij wszystko to co masz nad osią X pod oś i to będzie wykres y = −2|x − 3| 3) zb. wartości (−∞,0>
8 paź 14:37
IGA:
dzięki
8 paź 14:48