pomoc
dgds: 1. narysuj wykres funkcji y=tg√x
7 paź 21:32
TrolleY: wykres dla tg zawsze wygląda tak samo, kwestia dobrania jednostki na osi x
7 paź 21:34
Ja: z TrolleYa widzę jest ładny materiał na matematyka

. Wydaje mi się że ramiona będą wolniej
uciekały. Poza tym określ dziedzinę x>0
7 paź 21:39
dgds: tam zamiast x powinno być x do kwadratu, jak to wtedy bedzie wygladało− chodzi mi o wykres
7 paź 21:39
Ja: ale ze jak ma być tg
√x2
7 paź 21:41
dgds: tak ma być tg√x2
7 paź 21:42
Godzio: Rysujesz prawą stronę tgx i odbijasz to na lewą
7 paź 21:42
Ja: no ale że jak, pierwiastek z potęgi.... tg x......

?
7 paź 21:44
dgds: log4x=log42 x
7 paź 21:45
Godzio:
f(x) = tg√x2 = tg|x|
Teraz widać?
7 paź 21:45
dgds: pomoże ktos rozwiązac

tam na 2 jest nad 4 tylko nie wiem jak to napisać
7 paź 21:46
dgds: tak juz teraz widze jak ten wykres narysować dzieki
7 paź 21:46
Godzio: x > 0
log
4x = log
42x
log
4x = 0
x = 1
7 paź 21:47
Ja: a no racja.
7 paź 21:47
dgds: dzieki
7 paź 21:48