matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
figury...
Damian:
Wszystkie krawędzie graniastosłupa prawidłowego trójkątnego są równe 2. Ile wynosi pole całkowite graniastosłupa
7 paź 20:47
TrolleY:
a = 2 podstawa jest trójkątem równobocznym, stąd:
a
2
√
3
PΔ =
=
√
3
4
h = a dasz dalej radę sam?
7 paź 20:50